1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prysmian Asya`da üretim Basar`a emanet

Prysmian Asya`da üretim Basar`a emanet

Enerji Günlüğü - Enerji kabloları alanındaki tanınmış markalardan Prysmian Group, Asya Bölgesi Üretim Direktörlüğü görevine Cem Basar'ı getirildi.Enerji...

Prysmian Asya`da üretim Basar`a emanet

Enerji Günlüğü - Enerji kabloları alanındaki tanınmış markalardan Prysmian Group, Asya Bölgesi Üretim Direktörlüğü görevine Cem Basar'ı getirildi.

Enerji kabloları da üreten Prysmian Group'ta kritik görevlerden birine bir Türk atandı. Cem Basar, 2014 yılı Haziran ayı itibariyle Prysmian Group Asya Bölgesi Üretim Direktörlüğü görevine atandı.

Prysmian Group Asya Bölgesi’nde Singapur, Malezya, Endonezya, Tayland ve Hong Kong başta olmak üzere beş ülkede 6 tesis ve 2 dağıtım merkezinde enerji ve telekomünikasyon kabloları üretimini sürdürüyor.

Kariyerine 1999 yılında Türk Pirelli’de Bakım Mühendisi olarak başlayan Basar, 2002 yılında yine Türk Pirelli çatısı altında Enerji Kablolari Uretim Mühendisliğine atandı. Türk Pirelli’nin Prysmian Group’a devrinin ardından, 2003 yılında Prysmian Group Türkiye’de Üretim Planlama Mühendisi olarak çalışmayı sürdüren Cem Basar, 2005 yılında aldığı terfi ile Telekom Kabloları Üretim Şefi görevine getirildi.

Cem Basar Prysmian Group’taki ilk global atamasını 2009 yılında İtalya genel merkezde yürüttüğü Telekom Kabloları Lojistik Yöneticisi pozisyonuyla aldı. 2011 yılına kadar İtalya genel merkezdeki görevini sürdüren Basar, aynı yıl Prysmian Group’un Endonezya fabrikasına Fabrika Müdürü olarak atandı.

Haziran 2014 itibariyle Prysmian Group Asya Bölgesi Üretim Müdürlüğü görevine başlayan Basar'ın bundan önceki son görevi 2013 yılında başladığı Telekom Kablolari Tedarik Zinciri Direktörlüğü idi.

PRYSMIAN'DA ETKİLİ KONUMLARDA 12 TÜRK

Aralarında Cem Basar’ın da bulunduğu Prysmian Group Kuzey Amerika CEO’su Hakan Özmen, Danimarka CFO’su Ercan Gökdağ ve Finlandiya Fabrika Direktörü Sezgin İslamoğlu gibi isimlerden oluşan 12 Türk, Prysmian Group bünyesinde farklı ülkelerde görevlerini sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler