1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Prysmian Grup’da şirket birleşmesi

Prysmian Grup’da şirket birleşmesi

Enerji Günlüğü- Prysmian (Dutch) Holdings B.V. ile yine Prysmian Grup şirketlerinden Draka Holding N.V.'nin birleşmesine karar verildi. Türk Prysmian...

Prysmian Grup’da şirket birleşmesi

Enerji Günlüğü- Prysmian (Dutch) Holdings B.V. ile yine Prysmian Grup şirketlerinden Draka Holding N.V.'nin birleşmesine karar verildi. 

Türk Prysmian Kablo'dan yapılan KAP açıklaması şöyle: 

“Bilindiği üzere, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ("Şirket") hisselerinin %83.75 Prysmian (Dutch) Holdings B.V.'ye ait idi.

Prysmian Grup yeniden yapılanma işlemleri çerçevesinde şirketimiz ana ortağı Prysmian (Dutch) Holdings B.V. ile yine Prysmian Grup şirketlerinden Draka Holding N.V.'nin birleşmesine karar verilmiştir. Buna göre birleşmenin hükümleri aşağıdaki gibidir:

- Birleşme neticesinde şirketimiz ana ortağı Prysmian (Dutch) Holdings B.V.'nin tüzel kişiliği infisah ederek sona erecektir.

- Birleşme neticesinde Draka Holding N.V., Prysmian (Dutch) Holdings B.V.'nin külli halefi olacaktır.

- Birleşmeye Prysmian Grubu dışından harici hiçbir unsur, 3. kişi dahil olmayacak ve bu birleşme sadece Prysmian Grubu dahilinde bir birleşme olacaktır.

- Birleşme 01.02.2014 tarihi itibari ile geçerli olacaktır.

Bu hükümler neticesinde gerçekleşmiş olan birleşme neticesinde, şirketimizin ana ortağının külli halefi haline gelen ve yine %100 Prysmian Grubu şirketi olan Draka Holding N.V., şirketimizin %83,75 hissesine sahip olmak suretiyle ana ortağı olmuştur.”

Önceki ve Sonraki Haberler