1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Prysmian, Türkiye’nin en büyük GES`i için kablo sağlayacak

Prysmian, Türkiye’nin en büyük GES`i için kablo sağlayacak

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye, Seferoğlu Elektrik tarafından Kayseri'de kurulan Türkiye’nin en büyük solar parkının kablolarını tedarik...

Prysmian, Türkiye’nin en büyük GES`i için kablo sağlayacak

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye, Seferoğlu Elektrik tarafından Kayseri'de kurulan Türkiye’nin en büyük solar parkının kablolarını tedarik edecek.

Seferoğlu Elektrik A.Ş. tarafından Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulan 18 MW'lık Türkiye’nin en büyük solar parkında kullanılan kablolar, Prysmian Group Türkiye tarafından tedarik edilecek.

Kayseri sanayi bölgesinin elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılayacak olan Santral, 320 bin metrekarelik alanda kurulacak ve yılda yaklaşık 25.000 MWh enerji tasarrufu sağlayacak. Proje ile yıllık 36.665 ağacın kurtarılması ve 12,833 tonluk CO2 salınımının önüne geçilerek, ekolojik sisteme katkıda bulunulması hedefleniyor.

7 MWp’i Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve 11 MWp’i Seferoğlu Elektrik A.Ş. mülkiyetinde olmak üzere, iki parçadan oluşacak projenin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 7 MWp büyüklüğündeki ilk ayağının açılışı, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu kapsamında ülke çapında önemli projelerde yer alan Prysmian Group Türkiye, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi’ne, Almanya’da üretimi tamamlanan 160 km uzunluğundaki kabloları, santralin ihtiyacı doğrultusunda, parça parça tedarik ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler