1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS, Covid 19 aşısında akaryakıtçılara öncelik istedi

PÜİS, Covid 19 aşısında akaryakıtçılara öncelik istedi

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Covid 19 aşısı uygulamasında akaryakıt sektörü çalışanlarının öncelikli grup kabul edilmesini istedi. 

PÜİS, Covid 19 aşısında akaryakıtçılara öncelik istedi

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Covid 19 aşısı uygulamasında akaryakıt sektörü çalışanlarının öncelikli grup kabul edilmesini istedi. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, son günlerde koronavirüs vakalarında yüksek artış yaşanması üzerine PÜİS üyesi akaryakıt istasyonu sahiplerine yönelik bir duyuru yayınladı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çeken Okumuş "Koronavirüs salgını, özellikle son günlerde ülkemizde çok hızlı bir artış kaydetti. Bu süreçte biz de çok değerli yöneticilerimizi ve üyelerimizi bu virüs nedeniyle kaybettik" dedi. 

ÖNLEMLERE HARFİYEN UYMA ÇAĞRISI

Akaryakıt bayileri olarak bugün ve gelecekte de vatandaşlara kesintisiz ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceklerini kaydeden Okumuş "Ancak hem kendi sağlığımız, hem çalışanlarımız, hem de istasyona gelen vatandaşlarımızın sağlığı için maske, mesafe ve hijyen kuralına sıkı sıkıya uymamız ve uymayanları ikaz ederek kurallara uymalarını sağlamamız gerekiyor" diye konuştu. 
Koronavirüs salgınıyla mücadele için akaryakıt istasyonları için de belirlenen kurallar olduğunu ifade eden PÜİS Başkanı İmran Okumuş "Hepimiz bu kuralları sıkı sıkıya uygulamalıyız" dedi. Salgınının önüne geçmek için tüm sektör mensuplarını üst düzey hassasiyet göstermeye tedbirlere harfiyen uymaya davet eden Okumuş şöyle dedi: 
"Değerli üyelerimizin gerek istasyonlarında gerek özel hayatlarında Bilim Kurulumuz tarafından önerilen tüm hususlara riayet etmelerini rica ediyor, en kısa sürede bu salgının sona ermesini ve ülkemiz ekonomisinin hızla toparlanmasını diliyoruz.”

AŞIDA AKARYAKITÇILARA ÖNCELİK VERİLSİN 

Çinli Sinovac firması tarafından geliştirilen aşı için Türkiye'nin Çinli yetkililerle anlaştığını ve aralık, ocak ve şubat aylarında toplam 50 milyon doz aşının Türkiye’ye geleceğini hatırlatan İmran Okumuş "Gelecek olan bu aşılar öncelikli olarak, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, yüksek risk altında olan vatandaşlarımıza yapılmalı. Akaryakıt istasyonu sahipleri ve çalışanları da yüksek risk grubunda bulunuyor. O nedenle öncelik verilmesi gerekenlerin başında akaryakıt istasyonu sahipleri ve çalışanları yer almalı” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler