1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS: Önce istişare gerekirse dava

PÜİS: Önce istişare gerekirse dava

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkan Vekili İmran Okumuş, akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını ilgili kuruluşlarla istişare edeceklerini, ikna olmazlarsa...

PÜİS: Önce istişare gerekirse dava

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkan Vekili İmran Okumuş, akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını ilgili kuruluşlarla istişare edeceklerini, ikna olmazlarsa dava açacaklarını söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Genel Başkan Vekili İmran Okumuş, Enerji Günlüğü'nün PÜİS'in akaryakıtta yeni fiyatlandırma metodolojisi ve tavan fiyat uygulamasına karşı dava açıp açmayacağı sorusu üzerine "Usulen dava açmayı doğru bulmuyorum" dedi.

BİRİNCİ TERCİHİMİZ İSTİŞARE

Okumuş şöyle devam etti:

"Biz bir dava açtığımızda yolun sonuna kadar gitmeliyiz. Mutlaka çözüm almalıyız. Bizim birinci tercihimiz istişare. Önümüzdeki hafta, bu kararı alanlarla, bu uygulamanın tamamının içinde bulunduğu unsurlarla görüşme talep ettik. Maliye Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, EPDK gibi, kimler varsa, hepsiyle istişare yapacağız. Neden bu kararı aldıklarını öğreneceğiz. Eğer bu kararla ilgili olarak 13 bin bayinin hakkının korunduğuna dair bizi ikna ederlerse kabul edeceğiz. İkna olmazsak, bu ülke hukuk ülkesi, o zaman hukuka gideceğiz."

KÂR PAYI DAĞILIMI İYİ

Son tavan fiyat uygulamasında kâr payı dağılımının yüzde 60'ı bayinin lehine görünse de bu kararı doğru bulmadıklarını ifade eden Okumuş, "Kaldı ki o yüzde 60 da bizim talebimizle bayiye verilmiştir. Mart 2014'teki fiyatlandırmayla bugünkü aynı değil" dedi.

NAKLİYE BEDELİNDE HAKSIZLIK VAR

Fiyatlandırmadaki nakliye bedeli kalemiyle ilgili de haksızlık olduğunu savunan Okumuş "Nakliyede de iyileştirme istiyoruz. Orada bir tezat var. Nakliye kimin, orada bir netlik yok. Onu da tartışacağız. Ürün taşımadaki tüm nakliye maliyeti bayiye aittir, dolayısıyla bu da bayinin olmalı" diye konuştu.

Mehmet KARA


AKARYAKIT ANA DAĞITICILARI TAVAN FİYATA KARŞI AÇTI 

Önceki ve Sonraki Haberler