1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS`te deprem! Fesih Aktaş Başkan adayı...

PÜİS`te deprem! Fesih Aktaş Başkan adayı...

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş, Genel Başkanlığa adaylığını ilan etti.Türkiye'deki...

PÜİS`te deprem! Fesih Aktaş Başkan adayı...

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş, Genel Başkanlığa adaylığını ilan etti.

Türkiye'deki akaryakıt bayilerini çatısı altında toplayan PÜİS'te çok önemli gelişme yaşanıyor. Son üç dönemdir PÜİS Yönetim Kurulu'nda yer alan ve halen Genel Başkan Yardımcılığı'nı sürdüren Fesih Aktaş, içinde bulunduğu yönetimden memnuniyetsizliğini dile getirerek, Genel Başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Aktaş, PÜİS Genel Başkanlığı adaylığını, sosyal medyadaki kişisel hesapları üzerinden ilan etti. Açıklamasında, Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biri konumundaki PÜİS'in aynı zamanda Avrupa'nın sayısal olarak en büyük işveren topluluğu olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu devasa büyüklüğüne ve bunca yaygın örgütlenmesine rağmen, PÜİS'in görevlerini yerine getiremediğini, bayilerin sesi olmayı başaramadığını ileri sürdü.

"BÜYÜKLÜK YETMEZ, ETKİLİ OLMAK GEREK"

Bir örgütün gücünün sadece sayısal büyüklüğünden gelmeyeceğini kaydeden Fesih Aktaş şöyle dedi:

"Sektörel bir yapının asıl gücü, örgütün dinamizminden, sorunlara doğru teşhisler koyup çözüm aramasından; doğru hedeflere mümkün olan en hızlı şekilde ulaşabilmesinden gelir. Bunları sağlayabilmek ise ancak örgütün genel merkeziyle teşkilatları arasında çok sıkı bir iletişimin sağlanmasıyla mümkündür. Maalesef PÜİS Genel Merkezi bu iletişimi sağlayamadı. Bunun sonucu da bugün bizi hiç de iç acıcı olmayan bir duruma getirdi. Kısacası, bir örgüt, en alttaki üyesinin derdiyle dertlenip, en zordaki paydaşının elinden tutup onu da yukarıya taşıyabildiği ölçüde görevini yapmış sayılır. Ne yazık ki PÜİS'in son dönemlerinde bu bir türlü mümkün olamadı."

SORUNLARDAN KAÇMAYALIM, ÜZERİNE GİDELİM

Yönetim organlarında görev aldığı ilk günden bu yana, bayilerin haklarının savunulması için elinden geleni yaptığını vurgulayan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"PÜİS'teki yöneticilik pozisyonlarında edindiğim tecrübe, sektöre ve örgütümüze hem içeriden hem de dışarıdan bakma imkânı sağladı. Sorunlardan kaçarak değil, üzerine giderek çözüm aramayı tercih ettim. Bu anlayış çerçevesinde getirdiğim pek çok öneri, Yönetim Kurulu'nun desteğini aldı. Ancak sektörün sorunlarıyla ilgili asıl ve kalıcı köklü çözümler içeren önerilerim, yeterli karşılığı bulmuş değil. Buna rağmen, birlik ruhu içinde, yönetim ekibimizle ortak davranmayı ilke edindim ve daima öyle davrandım."

PÜİS'TE BİR YOL AYRIMINA GELDİK

Bugün PÜİS'te bir yol ayrımına gelindiğini ifade eden Aktaş, "Ya mevcut yönetim yapısı ve çalışma anlayışıyla devam edeceğiz ya da binlerce cefakar üyenin büyük umutlar beslediği bu devasa yapıyı, kendi büyüklüğüne yakışır bir güce ulaştıracak, yepyeni bir yapılanma sürecine sokacağız. Yani, ya koltuklarımıza yapışıp herşeyi oluruna bırakmanın miskinliğini yaşayacağız ya da bıkmadan usanmadan özveriyle çalışmayı, daha iyiyi başarma yolunda adımlar atmayı tercih edeceğiz. Bugün itibariyle ilan ediyorum ki, ben tercihimi ikincisinden yana yaptım. (Nasıl olsa sesini çıkaran yok, işler böyle de yürüyüp gidiyor) anlayışını asla kabullenemiyorum. (Yönetim Kurulu'nun görev süresi daha dolmadı, hele bir genel kurulu bekleyelim) anlayışını da hiç doğru bulmuyorum. Çünkü akaryakıt bayilerinin özellikle son yıllarda yaşadığı ağır sorunlar katmerlenerek büyürken böyle davranmak, hem Onursal Genel Başkanımız İsmail Aytemiz başta olmak üzere PÜİS'i bugünlere getirmiş büyüklerimizin emeğine, hem de bu örgütten beklentileri olan, büyük kentlerden Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar dağılmış binlerce üyeye haksızlık olur" ifadelerini kullandı.

"YORGUN ÖRGÜT GÖRÜNTÜSÜNÜ BİTİRECEĞİM"

PÜİS’i sektörün yaşadığı sorunlarla baş edemeyen, yorgun bir örgüt görüntüsünden çıkarmayı hedeflediğini aktaran Fesih Aktaş, "Bu nedenle de (her şey bayi için diyen PÜİS genel başkanı) olmaya adayım. Sizlere şunun sözünü veriyorum, hiç bir şahıs ve kuruluştan etkilenmeyeceğim, üyelerin çıkarlarına zarar verebilecek tüm baskılara göğüs gereceğim. Yeni ve dinamik bir PÜİS'i, ancak dinamik bir ekiple oluşturabileceğimizin farkındayım. Ve bugünden itibaren yola çıkıyoruz. Hem de, bu yolda bizimle yürümeyi kabul etmiş ya da edecek, uyumlu bir ekip olmanın önemini de çok iyi bilen arkadaşlarla" dedi.

TAVAN FİYAT VE BAYİ KAR PAYI SIKINTISI ETKİLİ OLDU

Genel Kurul'a daha uzun bir süre olmasın arağmen Fesih Aktaş'ın içinde bulunduğu yönetimle ters düşerek PÜİS Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesinin arkasında, akaryakıt bayilerinin son yıllarda yaşadığı sorunların etkisi olduğu belirtiliyor. Sektörden bir yetkili, özellikle EPDK'nın akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına karşı yeterince ses çıkarılamayışının bayileri rahatsız ettiğini ifade etti. Ana dağıtıcı ve bayiler arasında kar paylaşımının da ana dağıtıcılar lehine bir seyir izlediğini ileri süren yetkii, Genel Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş'ın ısrarlarına rağmen bu konuda beklenen aksiyonun alınamayışının da sürpriz adaylık açıklamasının nedenleri arasında yer aldığını kaydetti. 

PÜİS'İN 8 BİNE YAKIN ÜYESİ VAR

PÜİS'in halen 7 bin 900 kayıtlı üyesi bulunuyor. Ülke genelinde teşkilatlanan PÜİS'in 15 ilde şubesi, 81 ilde baş temsilcilikleri ve 850 ilçede de temsilcilikleri var. PÜİS'te halen Muhsin Alkan başkanlığındaki yönetim kurulu görevine devam ediyor.

EPDK'YA SERT ELEŞTİRİLER GETİRMİŞTİ

PÜİS Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan eden Genel Başkan Yardımcısı Fesih AKTAŞ, akaryakıt fiyatlarının aşağıya çekilmemesi halinde tavan fiyat uygulanacağı uyarısında bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'a yüklenmiş, Yılmaz'ın yüksek akaryakıt fiyatlarını bayi transfer ücretlerine bağlamasını sert bir dille eleştirmişti. 

AKARYAKITÇILARIN ÖFKESİ TAVAN YAPTI!

Önceki ve Sonraki Haberler