1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS`ten bayilere lisans başvuruları gecikme çağrısı

PÜİS`ten bayilere lisans başvuruları gecikme çağrısı

Enerji Günlüğü - PÜİS, bayilerine lisans başvurularındaki gecikmenin en önemli nedenleri arasında bulunan sigorta poliçelerindeki bilgilerin mevzuata...

PÜİS`ten bayilere lisans başvuruları gecikme çağrısı

Enerji Günlüğü - PÜİS, bayilerine lisans başvurularındaki gecikmenin en önemli nedenleri arasında bulunan sigorta poliçelerindeki bilgilerin mevzuata uygun doldurulması çağrısında bulundu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Merkezi (PÜİS), EPDK’nın talebi üzerine bayilerinin lisans başvurularına ilişkin bir duyuru yaptı.

Duyuruda, bayilerin gerek lisans başvurularında, gerekse genel sorumlulukları kapsamında herhangi bir mağduriyet yaşamamaları açısından, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde sigorta poliçelerinde şunlara dikkat edilmesi istendi:

Duyurunun sonunda, "Lisans başvurularında herhangi bir gecikmeye mahal vermemek için, bayilerimizin yukarıdaki hususlarda gerekli titizliği göstermesi ve lisans başvurusunun takibi için EPDK yetkilileri ile yapılan görüşmelerde mümkün olduğunca ılımlı davranmaları önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

- Poliçe bölümüne; “Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Poliçesi” ifadesinin yazılması,

- Ürün sınıfı bölümüne; “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları” ifadesinin yazılması,

- Riziko Adresi bölümüne; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatındaki adresin yazılması,

- Poliçeye yazılan unvanın, Oda Sicil Kaydında yazılı unvanla aynı olması,

- Poliçenin her sayfasının poliçeyi düzenleyen sigorta şirketinin yetkilisi tarafından imzalanması ve sigorta poliçesinin ıslak imzalı aslının EPDK’ya gönderilmesi.

BAŞVURU İÇİN SÖZLEŞME BİTİŞ TARİHİNİ BEKLEMEYİN

Ayrıca PÜİS, bayilerin lisans süre uzatımı veya dağıtıcı tadili işlemleri sırasında istasyonlarının herhangi bir ikmal kesintisine mahal bırakmamak için bayilerin sözleşmelerinin sürelerinin bitiş tarihini beklemeden EPDK’ya başvurularını yapmalarını, bu başvurular sırasında sadece dağıtıcılarla yaptıkları sözleşmelerdeki yürürlük tarihini lisanslarının bitiş tarihini takip eden günden itibaren başlatmaları önerdi.

Bunun dışında, EPDK yetkililerince bayinin yetkilisine ait imza sirkülerindeki imza ile diğer belgelerdeki imzaların uyuşmamasının da ciddi bir sorun teşkil ettiğinin ifade edildiği belirtilerek, yetki belgesinin ise son altı ay içinde alınmış olması gerektiği de hatırlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler