1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Putin: Petrol kısıntısı 2018 sonuna kadar uzatılabilir

Putin: Petrol kısıntısı 2018 sonuna kadar uzatılabilir

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eğer anlaşmaya varılır ise petrol üretim kısıntısının gelecek yıl sonuna kadar uzatılabileceğini...

Putin: Petrol kısıntısı 2018 sonuna kadar uzatılabilir

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eğer anlaşmaya varılır ise petrol üretim kısıntısının gelecek yıl sonuna kadar uzatılabileceğini söyledi. 

Moskova'da düzenlenen enerji forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, herşeyin piyasa koşullarına bağlı olduğunu vurgulayarak, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin yaptıkları petrol arz kısıntısı anlaşmasının gelecek yıl sonuna kadar uzatılabileceğini söyledi.

"Üretim kısıntısı anlaşmasının Mart ayından öteye uzatılması olasılığını dışlamıyoruz" diye konuşan Putin, "Her şey piyasa şartlarına bağlı. Eğer anlaşmaya varılır ise üretim kısıntısı gelecek yıl sonuna kadar uzatılabilir" dedi. 

ÜRETİM KISINTISI İŞBİRLİĞİ İÇİN KAPI AÇTI

Putin, petrol üretiminde yapılan kısıntının piyasalarda istikrarın sağlanmasına yardım ettiğini ve daha fazla iş birliği için ortam hazırladığını söyledi. Putin, "Rusya ve OPEC üyelerinin katılımı ile yapılan arz kısıntısı anlaşması ortak eylemin iyi bir örneği. Bu anlaşma ile sadece petrol piyasasında istikrarın sağlanmasını başarmadık, aynı zamanda gelecek vaadeden projelerin uygulanması, teknolojik işbirliği için kapı açtı" dedi. 

Putin ayrıca, Rusya'nın global arz kısıntısı anlaşmasına tam olarak uyduğunu, yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti ve herkesin bu anlaşmadan fayda sağladığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler