1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin: Ukrayna doğalgaz çalarsa Avrupa gazından keseriz

Putin: Ukrayna doğalgaz çalarsa Avrupa gazından keseriz

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna 2008’de olduğu gibi transit borulardan doğalgaz çalarsa, aynı miktarda Avrupa sevkiyatını...

Putin: Ukrayna doğalgaz çalarsa Avrupa gazından keseriz

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna 2008’de olduğu gibi transit borulardan doğalgaz çalarsa, aynı miktarda Avrupa sevkiyatını azaltacakları uyarısında bulundu.

Belgrat’ta Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vucic’le düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa enerji arzında Rusya’dan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanmayacağı garantisi verdi, ancak Ukrayna’nın 2008’de olduğu gibi transit borulardan doğalgaz çalması halinde, aynı miktarda Avrupa sevkiyatını azaltacakları uyarısında bulundu.

Rusya’nın güvenilir bir tedarikçi olduğunu, Avrupa ve Asya’nın artan ihtiyaçlarını karşılayacak rezervlere sahip olduklarını kaydeden Putin, önümüzdeki kış sezonunda kriz istemediklerini belirtti. Rus lider Rusya, AB ve Ukraynalı müzakerecilerin doğalgaz krizinin çözümü konusunda anlaşma sağlamasını temenni etti.

GÜNEY AKIM’I TEK BAŞIMIZA YAPMAYACAĞIZ

Putin, Güney Akım doğalgaz boru hattı ile ilgili olarak, tek başlarına boru hattını inşa etmeyeceklerini, bunun için Avrupa Komisyonu’nun da istekli olması gerektiğini belirtti. Rusya’nın maliyeti milyarlarca doları bulacak boru hattını tek taraflı olarak inşa edemeyeceğini vurgulayan Rus lider, Güney Akım’ın Avrupalı tüketiciler açısından transit risklerini azaltan elverişli bir hat olacağını kaydetti.

Fiyat ve borç konusunda anlaşma sağlayamayan Rusya, Ukrayna’ya doğalgaz sevkiyatını askıya almıştı. Henüz borç ve fiyat konusunda uzlaşı sağlanamazken, yaklaşan kış döneminde kriz yaşanmaması için çalışmalar sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler