1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. PV Hardware yeni güneş takip cihazı fabrikası açtı

PV Hardware yeni güneş takip cihazı fabrikası açtı

Güneş takip sistemleri üreticisi PV Hardware, Suudi Arabistan’a yeni bir fabrika açtığını duyurdu.

PV Hardware yeni güneş takip cihazı fabrikası açtı

Enerji Günlüğü - PV Hardware, Suudi Arabistan’ın Cidde kentine yeni bir güneş takip cihazı fabrikası açtı.

Güneş takip ve montaj sistemleri üreticisi PV Hardware (PVH), Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yeni bir fabrika açtı. Şirket, ağırlıklı olarak Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Avustralya'daki projeler için yılda 8 GW izleyici ve güneş enerjisi yapısı üretmeyi hedefliyor.

İspanyol PVH Sözcüsü, Cidde'deki yeni fabrikanın Suudi Arabistan'daki yerli PV üretimini genişletmeye yardımcı olacağını savunurken, "Fabrika Cidde'deki önceki üretim tesisimizi güncelliyor ve önümüzdeki haftalarda en yüksek kapasitesine ulaşması bekleniyor" dedi.

ORTA DOĞUDAKİ KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

PVH Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Higueras, Suudi Arabistan'daki yeni fabrikanın şirketin Orta Doğu'daki kapasitesini iki katına çıkaracağını söyledi. Higueras, izleyicilerini uluslararası alanda ihraç etmeye başlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

YÜZDE 90 YEREL İÇERİK HEDEFLENİYOR

Şirket yeni fabrikasında üretilen montaj yapılarının Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Avustralya'daki projelerde kullanılacağını aktarırken, 2023 yılına kadar sadece Orta Doğu'da yaklaşık 7 GW ürün tedarik etmeyi hedefliyor.

Şirketin 2021'den bu yana bileşenlerinin yüzde 60'ından fazlasını ülkede ürettiğini bildiren PVH Orta Doğu Genel Müdürü Youssef Elsayed ise hedefin yüzde 90 yerel içeriğe ulaşmak olduğunu belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler