1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. QatarEnergy ve Excelerate, Bagladeş'e LNG tedarik edecek

QatarEnergy ve Excelerate, Bagladeş'e LNG tedarik edecek

Katar kamu enerji şirketi QatarEnergy ve ABDli enerji şirketi Excelerate Energy, Bagladeş'e 15 yıl süre ile LNG tedarik edecekler.

QatarEnergy ve Excelerate, Bagladeş'e LNG tedarik edecek

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi Excelerate, Ocak 2026'dan itibaren 15 yıl boyunca Bangladeş'teki yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma birimlerine teslim edilmek üzere QatarEnergy'den yılda bir milyon tona kadar LNG satın alacak.

QatarEnergy ve ABD merkezli Excelerate Energy, Ocak 2026'dan itibaren 15 yıl boyunca Bangladeş'e  yılda 1 milyon ton (mtpa) sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik etmek için 15 yıllık bir anlaşma imzaladılar. 

QatarEnergy İcra Kurulu Başkanı Saad al-Kaabi yaptığı açıklamada, "Bu yeni anlaşma Excelerate ile olan ilişkimizi daha da güçlendirirken, Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin enerji gereksinimlerini ve daha büyük ekonomik kalkınma yolunda attığı adımları da destekleyecektir" dedi. 

EXCELERATE ALDIĞI LNG’Yİ BANGLADEŞ FSRU’LARINA SEVK EDECEK

QatarEnergy, Excelerate'in 2026 ve 2027 yıllarında yılda 850 bin ton, ardından 2028'den 2040'a kadar yılda 1 milyon ton LNG satın alacağını açıkladı. Şirket satın aldığı LNG’yi Bangladeş'teki yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitelerine sevk edecek. Excelerate Energy'nin başkan yardımcısı ve ticari işler müdürü Daniel Bustos, Eylül ayında şirketin Bangladeş'e uzun vadeli LNG tedarik etmek için ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. 

Dünyanın en büyük LNG ihracatçıları arasında yer alan Katar, halihazırda Bangladeş'in en büyük LNG tedarikçisi konumunda.

 

Önceki ve Sonraki Haberler