1. HABERLER

  2. PETROL

  3. QatarEnergy ve Shell’den petrol anlaşması

QatarEnergy ve Shell’den petrol anlaşması

Katar kamu enerji şirketi QatarEnergy, İngiltere merkezli enerji şirketi Shell’e 5 yıl boyunca yılda 18 milyon varil petrol tedarik edecek.

QatarEnergy ve Shell’den petrol anlaşması

Enerji Günlüğü - Katar devlet petrol şirketi QatarEnergy, yaptığı açıklamada, Singapur'da Shell ile yılda 18 milyon varile kadar tedarik için beş yıllık bir ham petrol anlaşması yaptığını duyurdu.

Açıklamada, Ocak 2024'te başlayacak anlaşma kapsamında, Qatar Land ve Qatar Marine ham petrollerinin Shell International Eastern Trading Company'nin tedarikçisi olacağı belirtildi.

İLK 5 YILLIK HAM PETROL SATIŞ ANLAŞMASI

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve QatarEnergy CEO'su Saad Sherida Al-Kaabi yaptığı açıklamada, "İlk beş yıllık ham petrol satış anlaşmamızı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma, aynı zamanda QatarEnergy'nin önemli bir müşterisi ve stratejik ortağı olan Shell ile ilişkisini daha da güçlendiriyor” dedi.

Yeni anlaşmanın ötesinde, QatarEnergy ve Shell'in, Katar'da ve dünya genelinde enerji sektöründe, QatarEnergy LNG projeleri, Pearl GTL Tesisi ve diğer ortak yatırımlar dahil olmak üzere birçok ortaklığı bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler