1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Radyatörü kapatan tasarruf etmez üşür

Radyatörü kapatan tasarruf etmez üşür

Enerji Günlüğü - XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Uslu, enerji tasarrufu için kaloriferi kapatmanın çözüm getirmeyeceğini, bina...

Radyatörü kapatan tasarruf etmez üşür

Enerji Günlüğü - XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Uslu, enerji tasarrufu için kaloriferi kapatmanın çözüm getirmeyeceğini, bina ısı yalıtımının en kalıcı çözüm olduğunu söyledi.

XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede, 18 ilde 1560 denekle yüz yüze görüşme yöntemiyle enerji tasarrufu konulu bir anket çalışması yaptıklarını belirtti. Uslu, “Anket sonucunda gördük ki, vatandaş doğal gaz faturasını azaltmanın en etkili yolunu ‘kullanılmayan odadaki kaloriferlerin kapatılması’ ve ‘kaloriferi kısma’ olarak görüyor. Vatandaşın yüzde 61 gibi ciddi bir oranda tasarruf yöntemiyle ilgili yanılgısı var" dedi.

"Kaloriferi kısarak sadece üşürüz, tasarruf etmiş olamayız" diyen Eruslu, "Isı yalıtımı ve mantolama ise yüzde 41 ile ancak üçüncü sırada kendine yer bulabildi” dedi. Eruslu, ısı yalıtımı yapılmak suretiyle alınacak tedbirlerin, doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürecek en etkin yöntem olduğunu, ancak bu gerçeğin kamuoyunda yanlış bilindiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler