1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Rama Enerji Aydın’da açtığı jeotermal kuyuyu seracılıkta değerlendirecek

Rama Enerji Aydın’da açtığı jeotermal kuyuyu seracılıkta değerlendirecek

Rama Enerji, Aydın’ın Germencik ilçesinde açtığı ve daha sonra mahkeme kararı ile kapatılan jeotermal sondaj kuyusunu seracılık faaliyetinde ısı kaynağı olarak kullanmayı planlıyor.

Rama Enerji Aydın’da açtığı jeotermal kuyuyu seracılıkta değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Rama Enerji, Aydın’ın Germencik ilçesinde açtığı ve daha sonra mahkeme kararı ile kapatılan jeotermal sondaj kuyusunu seracılık faaliyetinde ısı kaynağı olarak kullanmayı planlıyor.

Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş., Aydın ili Germencik ilçesi Naipli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen ÇED Gerekli Değildir kararına ilişkin yürütmenin durdurulması kararı verdiği, sondaj çalışmalarını tamamladığı bir adet sondaj kuyusunu işletmek istiyor. Şirket Aydın ilinde faaliyeti tamamlanan ve ardından yürütmenin durdurulması yönünde karar verilen Naipli 1 kuyusunun termal seracılık konusunda işletilmesine yönelik planlamalar yapıyor. 

Ayrıca şirket, İzmir ve Aydın il sınırları içerisinde kalan 3298179 erişim numaralı ruhsat alanının İzmir ili tarafında kalan kısmında 3 adet sondaja dayalı jeotermal kaynak arama faaliyeti planlıyor. Bu kapsamda İzmir ili Selçuk ilçesi Havutçulu mahallesi Devrent-Artkıtcı mevkiinde S1, S2 ve S3 olarak adlandırılan lokasyonlarda jeotermal kaynak arama faaliyeti yürütmeyi planlıyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler