1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Raman Dağıtım`ın lisansını Danıştay kararı kurtardı

Raman Dağıtım`ın lisansını Danıştay kararı kurtardı

Enerji Günlüğü - Raman Akaryakıt Dağıtım Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi'ni asgari satış rakamını yapmadığı...

Raman Dağıtım`ın lisansını Danıştay kararı kurtardı

Enerji Günlüğü - Raman Akaryakıt Dağıtım Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi'ni asgari satış rakamını yapmadığı gerekçesiyle lisans iptalinden Danıştay'ın ilgili yönemlelik maddesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı kurtardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Raman Akaryakıt Dağıtım Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.’nin 2012 yılı için 60 bin ton beyaz ürün satış yükümlülüğünü yerine getirmemesi sebebiyle başlatılan soruşturmayı sonuçlandırdı.

Kurul, 20 Mart 2013 tarih ve 4322-11 sayılı Kurul Kararı uyarınca lisans sahibinden istenen yazılı savunma ve Denetim Dairesi Başkanlığı’nın konu ve yazılı savunmayla ilgili görüşünü değerlendirdi.

EPDK'DAN 6 ŞİRKETE 5 MİLYON TL CEZA

6 Mayıs 2010 tarihli ve DAĞ/2552-4/27680 numaralı dağıtıcı lisansı sahibi Raman Dağıtım'ın savunmasında, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 9’uncu maddesinin ikinci fıkrası ile Dağıtıcı lisans sahiplerine lisans başvurularında asgari yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) dağıtım projeksiyonunu kuruma verme yükümlülüğü getirildiği, kanunla dağıtıcılara 60 bin ton beyaz ürün satış yapmalarına yönelik bir yükümlülük getirilmediği ifade edildi.

Kurul bu savunma ile birlikte Danıştay 13. Dairesinin, 09/05/2012 tarihli ve 2012-192 E. sayılı kararıyla Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan (Dağıtıcı lisansı alınması için gerekli ön şart olan asgari yıllık 60.000 ton beyaz ürün - benzin, motorin - satış zorunluluğunu yerine getiremediği tespit edilen dağıtıcının bu yükümlülüğünü gerçekleştirememe nedenine ilişkin yazılı açıklaması da dikkate alınarak hazırlanan inceleme raporu Kurul’a sunulur. Mücbir sebepler hariç bu yükümlülüğünü yerine getiremeyen dağıtıcının lisansı Kurul kararı ile iptal edilir) hükmünün yürütmesini durdurmuş olmasına dayanarak karar aldı.

Kararda "2012 yılında 60.000 ton satış yapmadığı tespit edilen dağıtım şirketi hakkında yaptırım uygulanmamasına karar verildiği hususu 7201 sayılı Tebligat Yasası uyarınca ilanen tebliğ olunur" denildi.

EPDK'DAN 6 ŞİRKETE 5 MİLYON TL CEZA

Önceki ve Sonraki Haberler