1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RK'dan TP Petrol Dağıtım'ın özelleştirilmesine izin

RK'dan TP Petrol Dağıtım'ın özelleştirilmesine izin

Enerji Günlüğü - Rekabet Kuulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bağlı TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin tamamının özelleştirilmesi işlemine...

RK'dan TP Petrol Dağıtım'ın özelleştirilmesine izin

Enerji Günlüğü - Rekabet Kuulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bağlı TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin tamamının özelleştirilmesi işlemine izin verdi. 

Rekabet Kuulu, 27.10.2016 tarihli ilanı ile TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi işlemine izin verdiğini açıkladı. 

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül 2016 tarihinde alınmış, 20 Ekim 2016 tarihinde de özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirilerek kazanan 490 milyon lira ile Zülfikarlar Holding olmuştu.

Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor. Akaryakıt dağıtım sektöründe %4,4 pazar payı ile altıncı en büyük oyuncu olan TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin, 400’e yaklaşan bayi sayısı, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333.000 m3 akaryakıt depolama kapasitesi, 2 LPG dolum tesisi bulunuyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler