1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rolls-Royce hidrojen yakıtlı uçuş testlerine hazırlanıyor

Rolls-Royce hidrojen yakıtlı uçuş testlerine hazırlanıyor

Rolls-Royce ve EasyJet, yaptıkları işbirliği kapsamında hidrojen temelli motor teknolojisi geliştirerek test uçuşları gerçekleştirecekler.

Rolls-Royce hidrojen yakıtlı uçuş testlerine hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce, hidrojen yakıtlı hava araçları için EasyJet ile işbirliği yapacak.

İngiltere merkezli otomobil şirketi Rolls-Royce ve yine İngiltere merkezli havayolu şirketi EasyJet çığır açan yeni bir ortaklık duyurdular. İki şirket "H2ZERO" adlı proje kapsamında hidrojen temelli motor teknolojisi geliştirecekler ve test çalışmalarına başlayacaklar. 

Ortaklık, hidrojenin 2030'ların ortalarından itibaren bir dizi uçağa güç verme potansiyeline sahip olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Rolls-Royce, motor geliştirme ve yanma sistemleri konusundaki uzmanlığını getirirken, easyJet operasyonel bilgi ve deneyimini H2ZERO'ya katacak ve ayrıca test programına doğrudan yatırım yapacak.

TESTLERE BU YIL BAŞLANACAK

Her iki şirket de bu yılın sonundan itibaren bir dizi motor testi üzerinde birlikte çalışacaklar. Rolls-Royce’un hidrojenin uçağa güvenli bir şekilde güç sağlayıp sağlayamayacağını test etmek için saha denemelerine başlayacağı kaydedildi. İlk deneme bu yıl Birleşik Krallık'ta sivil ve askeri uçaklara güç sağlayan AE 2100 turboprop motorlarından biriyle gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler