1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya-Moldova arası doğalgaz boru hattı tamamlandı

Romanya-Moldova arası doğalgaz boru hattı tamamlandı

Enerji Günlüğü- Romanya ve Moldova arasındaki lasi- Ungheni doğalgaz boru hattının yapımı tamamlandı.Romanya Mineral Kaynaklar Ulusal Ajansı’nın açıklamasına...

Romanya-Moldova arası doğalgaz boru hattı tamamlandı

Enerji Günlüğü- Romanya ve Moldova arasındaki lasi- Ungheni doğalgaz boru hattının yapımı tamamlandı.

Romanya Mineral Kaynaklar Ulusal Ajansı’nın açıklamasına göre, Konsorsiyum Romanya’da temel işleri tamamladı ve yakında kontrol ve güvenlik testlerini başlatacak. 

PROJE İLE 1,5 BCM GAZ TAŞINACAK

Romanya’nın Yaş şehri ile Moldova’nın Ungheni şehri arasındaki doğalgaz boru hattı 7 yıl atıl durduktan sonra inşaatına 2013 Ağustos ayında yeniden başlanmıştı.

AB Enerji Komiseri Günther Oettinger Boru Hattını önemli bir proje olarak değerlendiriyor. Proje tam olarak hayata geçirildiğinde, Romanya Moldova’ya yılda 1,5 milyar metreküp (bcm) gaz verecek.

HATTIN TOPLAM MALİYETİ 28 MİLYON EURO

Toplam maliyeti 28 milyon Euro civarında olan ve 43 kilometre uzunluğundaki Boru Hattı inşası için Avrupa Komisyon zaten AB Avrupa Komşuluk Politikası Aracı (ENPI) Sınır Ötesi İşbirliği (CBC) Romanya-Ukrayna-Moldova Programı çerçevesinde 2007-2013 arasında 7 milyon Euro hibe verdi. Romanya hükümeti de Moldova’ya 9 milyon Euro yardım etti. Projenin inşasını Avusturyalı-Romen firması üstlendi.

Romanya, Karadeniz’in derinliklerinde doğal gaz arayışı ve Dobruca bölgesindeki araziden kaya gazı elde etme projelerine ağırlık vermiş durumda. Hayata geçecek projelerle, doğalgazda Rusya’ya bağımlılığının azaltılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler