1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanyalı köylüler Chevron’a geçit vermedi

Romanyalı köylüler Chevron’a geçit vermedi

Enerji Günlüğü - Romanya’nın ilk şeyl gaz arama kazısı Pungeşti’de yoğun protestolar nedeniyle ertelendi.Naturalgaseurope sitesinde yer alan habere...

Romanyalı köylüler Chevron’a geçit vermedi

Enerji Günlüğü - Romanya’nın ilk şeyl gaz arama kazısı Pungeşti’de yoğun protestolar nedeniyle ertelendi.

Naturalgaseurope sitesinde yer alan habere göre Amerikan Chevron şirketi tarafından lisansı alınan EV-2 ada parselde başlayan çalışma hazırlıkları bölge halkının şiddetli protestoları nedeniyle ertelendi.

Pungeşti’deki Silistea köyünden 500 köylü Chevron’un arama çalışmalarını başlatmak için harekete geçmesi üzerine şiddetli bir protesto gösterisine başladılar. Pazartesi günü başlayan protestolarda köylülere Barlad’dan ve Iasi’den çevreci eylemciler ve Ortodoks Kilisesinden rahipler de destek verdiler.

KÖYLÜLER SON DERECE KARARLILAR

Protestolar üçüncü gününde ve köylüler topraklarına Chevron’un girmesini önlemek ve çalışmaların acilen durdurulmasını istiyorlar.

Pungeşti’den bir köylü Salı günü “ buraya toprağımızı savunmaya geldik ve evlerimize geri dönmeyeceğiz. Nöbetleşe burada bekleyeceğiz ve Chevron’un bizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bütün gece bekledik, yerde veya vagonlarda uyuduk” dedi.

Bir diğer köylü ise, “ Bu kabul edilemez. Silahlarımızı, baltalarımızı alıp sanki başka hiçbir çıkar yol yokmuşçasına hareket edeceğiz” dedi.

PROTESTOCULARIN BAŞARDIKLARI ŞEY EKİPMANIN ALANA GETİRİLMESİNİ GECİKTİRMEK

Şirketin bir yetkilisi sorun çözülene kadar teçhizatın durdurulmasını emretti.

Vremea gazetesine göre protestocuların şu ana kadar başardıkları şey, Chevron’un arama ekipmanını alana getirmesini geciktirmek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler