1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom: Akkuyu projesi günlük politik olaylardan bağımsız

Rosatom: Akkuyu projesi günlük politik olaylardan bağımsız

Enerji Günlüğü – Rosatom, Akkuyu nükleer Santrali projesinin günlük politik olaylardan bağımsız olduğunu ve projeyi tamamen hayata geçirme kararlılığında...

Rosatom: Akkuyu projesi günlük politik olaylardan bağımsız

Enerji Günlüğü – Rosatom, Akkuyu nükleer Santrali projesinin günlük politik olaylardan bağımsız olduğunu ve projeyi tamamen hayata geçirme kararlılığında olduklarını belirtti.

Rusya'nın Sesi Radyosu'na açıklamalarda bulunan Rusya devlet atom enerjisi kuruluşu “Rosatom” Genel Müdürü Sergey Kiriyenko, Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Akkuyu mevkiinde inşa edilecek olan Akkuyu Nükleer Santrali projesi uygulama çalışmalarının bugünkü politik duruma bakmaksızın sürdürüldüğünü belirtti.

Kiriyenko, "Tüm çalışmalar plana uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Türkiye Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız ile şu önemli hususa işaret ettik: Bu, uzun süreli stratejik bir projedir ve bu proje Rusya’nın ve Türkiye’nin çıkarları için öncelikli önem taşıyor. Bunun için bu proje her hangi günlük politik olaylara bağımlı değildir. Bu projeyi tamamen hayata geçirmek kararlılığındayız. Tüm çalışmalar plana uygun olarak gerçekleştiriliyor. Şimdi nükleer santralin tasarımı üzerindeki çalışmalar tamamlanıyor. Her şey takvime uygun şekilde yapılıyor. Çalışmaların gidişinden memnunuz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler