1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Başkanından OPEC eleştirisi

Rosneft Başkanından OPEC eleştirisi

Enerji Günlüğü - Rosneft Başkanı İgor Seçin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) dünya petrol piyasasının işleme koşullarını belirlediği...

Rosneft Başkanından OPEC eleştirisi

Enerji Günlüğü - Rosneft Başkanı İgor Seçin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) dünya petrol piyasasının işleme koşullarını belirlediği zamanların artık geride kaldığını söyledi. 

Rus Ria Novosti'de yer alan habere göre, Rus enerji şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) tek bir kurum olma özelliğini kaybettiğini ve OPEC'in dünya petrol piyasasının işleme koşullarını belirlediği zamanların artık geride kaldığını söyledi.

HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI

Seçin, günümüzde bazı objektif faktörlerin 1970'li yılların aksine her kartelin piyasada kendi iradesini dikte imkânını ortadan kaldırdığına dikkat çekererek, "OPEC ise artık tek bir kurum olarak varlığını sürdürmeye son verdi. Petrol üreten ülkeler 17 Nisan'daki görüşmede petrol üretimini dondurma kararına varamadılar. Seçim şu şekilde devam etti: Rosneft en baştan itibaren mevcut koşullarda OPEC'in katılımıyla bazı anlaşmalara varılması konusuna şüpheci yaklaşıyordu. Hatırlatmak gerekirse, bizim pozisyonumuzu merak edenlere sadece su soruyu sormuştuk: Kiminle ve ne şekilde anlaşmamız gerek ? Durum bizim haklı olduğumuzu gösterdi." ifadesini kullandı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler