1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft, BP uzmanlarının tecrübelerinden faydalanacak

Rosneft, BP uzmanlarının tecrübelerinden faydalanacak

Enerji Günlüğü - Yurtdışında yaşayan ABD vatandaşları için İngilizce yayımlanan International Herald Tribune gazetesi, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in,...

Rosneft, BP uzmanlarının tecrübelerinden faydalanacak

Enerji Günlüğü - Yurtdışında yaşayan ABD vatandaşları için İngilizce yayımlanan International Herald Tribune gazetesi, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in, TNK-BP ortaklığındaki hisselerin tümünün alımını tamamladıktan sonra petrol üretimi alanında İngiliz BP’nin deneyimlerinden faydalanmak istediğini yazdı.
BP'nin Rusya başkanı David Pittle, gazeteye verdiği röportajda Rosneft yönetiminin BP’nin deneyimlerinden ve uzmanlarından faydalanma konusunda istekli olduğunu kaydetti. IHT’nin değerlendirmesine göre iki şirketin arasındaki daha yakın işbirliğinin sadece Ruslara değil, İngilizlere de faydası olacak. Gazete, kısa süre içinde şirketin değerlerini önemli ölçüde iyileştirmeyi başaran RosneftBaşkanı İgor Seçin’in sergilediği hırsın da bu konudaki rolüne dikkat çekiyor.
Öte yandan İngiliz The Times gazetesi de benzer bir konuyusayfalarına taşıdı. Gazetede yer alan haberde, Rosneft ile işbirliğinin BP’için TNK-BP’deki ortaklığa göre daha iyi bir potansiyel vat ettiği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler