1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft İsviçreli sondaj ve kuyu bakım şirketini alıyor

Rosneft İsviçreli sondaj ve kuyu bakım şirketini alıyor

Enerji Günlüğü - Rosneft, Weatherford International grubundaki Venezüella ve Rusya’da sondaj ve kuyu bakımları alanında çalışmalar yürüten 8 şirketi...

Rosneft İsviçreli sondaj ve kuyu bakım şirketini alıyor

Enerji Günlüğü - Rosneft, Weatherford International grubundaki Venezüella ve Rusya’da sondaj ve kuyu bakımları alanında çalışmalar yürüten 8 şirketi satın alıyor.

Rusya’nın petrol şirketi Rosneft internet sayfasından yaptığı açıklamada, İsviçreli Weatherford International şirketinin Venezüella ve Rusya’daki sondaj ve kuyu tamirat ve bakım çalışmaları alanındaki varlıkların satın alımı için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Sözleşme Rosneft Başkanı İgor Seçin ile Weatherford International plc, Rusya şubesinin Başkan Yardımcısı Lance Marklingertarafından imzalandı.

Rosneft Başkanı Seçin, her iki tarafa da karşılıklı yarar sağlayacak ortaklığın Rusya’da olduğu gibi şirketin uluslararası projelerinde de aktif olarak gelişeceğini bildirdi.

Açıklamada, “Rosneft, Weatherford International grubundaki 8 şirketi satın alacak, Bu şirketler Venezüella ve Rusya’da sondaj ve kuyu bakımları alanında çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Ayrıca, uzun vadede petrol sahası hizmetleriyle ilgili işbirliğinin gelişmesi konusunda da anlaşma imzalandı. Satın alma işlemleri gerekli onay işlemleri tamamlandıktan sonra 2014’ün üçüncü çeyreğinde bitmiş olacak” denildi.

Yapılan anlaşmanın, Rosneft şirketinin sondaj faaliyetleri pazarında ve kuyuların bakımı ve onarımı alanındaki çalışmalarda konumunu daha da güçlendireceği, servis hizmetleri sağlamada müteahhit yelpazesini genişleteceği ve tüm bunların sondaj çalışmalarını ve hidrokarbon üretimi verimliliğini artıracağı tahmin ediliyor.

İsviçre’nin Weatherford International şirketi sondaj ve kuyu bakım onarım hizmeti alanında 100’den fazla ülkede çalışmalarını sürdürüyor. 

Çeviri ve derleme: Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler