1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft, Japon enerji güvenliğinde rolünü arttıracak

Rosneft, Japon enerji güvenliğinde rolünü arttıracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft, Japonya ile petrol ve doğalgaz teknolojileri ile mandencilik projelerinde işbirliğini arttıracak. Rus...

Rosneft, Japon enerji güvenliğinde rolünü arttıracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft, Japonya ile petrol ve doğalgaz teknolojileri ile mandencilik projelerinde işbirliğini arttıracak. 

Rus enerji şirketi Rosneft bir açıklama yaparak, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Rosneft Başkanı Igor Sechin'in bir araya gelerek petrol ve doğalgaz üretimi ve geliştirilmesi alanlarda en son teknolojilerin uygulanması ve Rosneft'in madencilik projelerine Japon şirketlerin katılımı konularında işbirliği konusunu görüştüklerini duyurdu. 

Açıklamaya göre, iki taraf da Japonya'nın uzun vadeli enerji güvenliğine vurgu yaptı. 

Rosnef şu anda Rusya tarafından Japonya'ya ihraç edilen petrolün üçte birinin ihracatını gerçekleştiriyor. Ayrıca 2004 yılından bu yana Japon bankalarla çalışan Rosneft, 2011-2016 yılları arasında Japon bankalardan toplam 3.1 milyar Dolar kredi aldı. 

Rusya ile enerji işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Japonya'da Japon şirketler Şubat ayında Novatek'in yeni LNG projesine yatırım yapmakla ilgilendiğini açıklamıştı. Ayrıca, Rusya’nın Şakalin Adası ile Japonya’nın Ibaraki vilayeti arasında 1.350 km. uzunluğunda doğalgaz boru hattı projesinin yeniden canlandırılması çabaları da gündemde.

RUSYA JAPONYA DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ MASADA

Önceki ve Sonraki Haberler