1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft Kuzey Buz Denizinde daha aktif olacak

Rosneft Kuzey Buz Denizinde daha aktif olacak

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft Yamal-NenetsPurovsky bölgesindeki Kharampur gaz sahasında doğal gaz arama ve çıkarma çalışmalarını geliştirecek.Rosneft...

Rosneft Kuzey Buz Denizinde daha aktif olacak

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft Yamal-NenetsPurovsky bölgesindeki Kharampur gaz sahasında doğal gaz arama ve çıkarma çalışmalarını geliştirecek.

Rosneft Yönetim Kurulu, Rusya'nın Batı Sibirya bölgesinde Kuzey Buz Denizi kıyısındaki Yamal-Nenets Otonom Bölgesi Purovsky mıntıkasındaki Kharampur gaz sahasında çalışmaların geliştirilmesini onayladı.

BÖLGE ŞİRKETİN TEMEL TEDARİK KAYNAKLARINDAN BİRİ OLACAK

Sahada üretimin 2017 yılında başlaması öngörülüyor. Projenin birinci ayağında 190 milyar m3 doğal gaz üretilmesi bekleniyor.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, “ Kharampur gaz sahasının işletilmesi şirketin doğal gaz iş değerini yükseltmek amacıyla gaz stratejisinin uygulanmasında önemli bir adımdır. Kharampur sahasında üretilecek doğal gaz Rosneft’in uzun vadeli sözleşmeleri kapsamındaki tedariklerinin temel kaynaklarından biri olacak” denildi.

BİR MİLYAR RUBLELİK YATIRIM

Şirket, Projenin 2013-2014 zaman dilimindeki arama çalışmalarında yaklaşık bir milyar rublelik yatırım gerektirdiğini bildirdi. Aynı zamanda şirket zor kurtarılan Turnonian katmanındaki pilot çalışmaların ardından çalışmalarında en uygun ve iyi tasarlanan ve en etkili teknolojiyi seçeceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler