1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rosneft, TNK-BP’nin finansmanını nasıl sağlayacak?

Rosneft, TNK-BP’nin finansmanını nasıl sağlayacak?

Enerji Günlüğü - Rus petrol devi Rosneft, TNK-BP şirketinin diğer ortaklarındaki tüm hisseleri de devralacak ama parayı ödeyebilmek için TNK-BP’dekiler...

Rosneft, TNK-BP’nin finansmanını nasıl sağlayacak?

Enerji Günlüğü - Rus petrol devi Rosneft, TNK-BP şirketinin diğer ortaklarındaki tüm hisseleri de devralacak ama parayı ödeyebilmek için TNK-BP’dekiler dahil neredeyse tüm varlığını teminat olarak gösterecek.
TNK-BP ortaklığının tümünün satışına ilişkin anlaşmaları imzaladı. Satış işlemi için nakit olarak İngiliz petrol devi BP’ye ve AAR konsorsiyumuna toplam 45,1 milyar dolar ödemesi gereken Rosneft, dışarıya 30 milyar doların üzerinde borçlanmayı planlıyor; Rosneft yönetimi işlem için kendi kaynaklarının neredeyse tümünü ve ayrıca satın aldığı TNK-BP’nin kaynaklarını gözden çıkardı.
Rus ekonomi çevrelerinin referans gazetesi Vedomosti’nin sayfalarında yer verdiği hebere göre satış işlemi için gereken kaynağın 30 milyarlık kısmı, uluslararası bankalardan sendikasyon kredisi olarak sağlanacak. Rosneft iç piyasaya borçlanarak ve yeniden yapılandırma sonucunda aktiflerinin bir kısmını satarak 3 milyar dolarlık bir kaynak bulmayı da hedefliyor. Rosneft, bu işlem için yaklaşık 11 milyar dolarındaki öz kaynaklarının neredeyse tümünü ve satın aldığı TNK-BP’nin yaklaşık 4 milyar dolar olan kaynaklarını da kullanmayı planlıyor.
Erkan Özdemir

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler