1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Venezuela petrol hisselerini açıkladı

Rosneft Venezuela petrol hisselerini açıkladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft, Venezuela'da bulunan petrol hisselerinin yaklaşık 11 milyar dolar olduğunu açıkladı.Rus petrol şirketi Rosneft...

Rosneft Venezuela petrol hisselerini açıkladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Rosneft, Venezuela'da bulunan petrol hisselerinin yaklaşık 11 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Rus petrol şirketi Rosneft ekonomik ve siyasi çalkantı içindeki Güney Amerika ülkesi Venezuela ile petrol çalışmalarında hiç bir sorun yaşanmadığını açıkladı. Rosneft yayınladığı 2018 yılı raporunda, Venezuela'da 3 petrol projesindeki payının defter değerinin 138 milyar ruble (yaklaşık 11 milyar dolar) olarak tahmin edildiğini kaydetti. 

PDVSA BORÇLARINI ZAMANINDA ÖDÜYOR

Rosneft Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’nın borçlarını zamanında ödediğini açıkladı. Şirketin 2018 yılı üçüncü çeyreğinde kendilerine olan 3.1 milyar dolar borcunun 2018 yılı son çeyreği itibariyle 2.3 milyar dolara düştüğünü belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından ambargoya tabi tutulan Venezuela petrol şirketi PDVSA ile olan ilişkilerini sürekli gözden geçirmekte olduğunu vurgulayan Rosneft, iki şirket arasındaki ilişkilerin tamamen ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yürüdüğünü bildirdi. 

Rosneft, iki petrol sahasına sahip olduğu Venezüella'da 5 ortak yatırım projesinde de yer alıyor. Şirket, 2017 yılında 3 milyon ton petrol üretti. Ayrıca Rosneft, 2014 yılından itibaren PDVSA ile bir dizi ön ödemeli petrol ve petrol ürünleri satın alım sözleşmeleri imzaladı. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler