1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Venezuela’da petrol üretecek

Rosneft Venezuela’da petrol üretecek

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz üreticisi Rosneft, Venezuela'da 14 milyar doların üzerinde petrol ve doğalgaz yatırımı yapacak.Venezuela Devlet Başkanı...

Rosneft Venezuela’da petrol üretecek

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz üreticisi Rosneft, Venezuela'da 14 milyar doların üzerinde petrol ve doğalgaz yatırımı yapacak.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün yaptığı açıklamayla, Rus devlet enerji şirketi Rosneft ilepetrol ve doğalgaz sektörüne 14 milyar doların üzerinde yatırım yapılması konusunda anlaşma sağlandığını belirtti.

Maduro, Rosneft başkanı Igor Seçin ve bazı üst düzey yetkililer ile bir araya gelerek oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yeni yatırımın OPEC üyesi olanve son dönemdeki petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniye zor durumlar yaşayan ülkeye iyi bir nefes olacağı ifade ediliyor.

Venezuela Sosyalist yönetimi 2019 yılına kadar petrol üretimini 6 milyon varile çıkararak ikiye katlamayı hedefliyor.

Moskova, Hugo Chavez’le anlaştı, Rosneft Venezuela’da yerli ortakla petrol üretecek. Rusya’nın en büyük devlet petrol şirketi Rosneft’in Başkanı İgor Seçin’in, Venezuela ziyareti sırasında Rosneft ile Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’nın yan işletmesi CVP şirketi arasında işbirliği anlaşmasına imza atıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler