1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft'in yüzde 19.5 hissesi satıldı

Rosneft'in yüzde 19.5 hissesi satıldı

Enerji Günlüğü - Rus kamu petrol şirketi Rosneft'in yüzde 19,5 hissesi 10,5 milyar Euro karşılığında İngiltere-İsviçre ortaklığı Glencore ve Katar...

Rosneft'in yüzde 19.5 hissesi satıldı

Enerji Günlüğü - Rus kamu petrol şirketi Rosneft'in yüzde 19,5 hissesi 10,5 milyar Euro karşılığında İngiltere-İsviçre ortaklığı Glencore ve Katar Yatırım Otoritesi'ne satıldı.

Ruya'nın en büyük kamu petrol şirketi Rosneft'in özelleştirilmesinde önemli bir eşik daha geçildi. Şirket hisselerinin yüzde 19.5'unun satışı tamamlandı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rosneft CEO'sı Igor Sechin ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Rosneft'in hisse satışını global petrol ve gaz sektöründe 2016 yılının en büyük özelleştirme anlaşması, en büyük satışı olarak değerlendirdi.

Rosneft'in piyasa değerinin 59,17 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde satış bedelinin yüzde 2 oranında düşük olduğu dikkat çekiyor. Glencore, 10,5 milyar dolarlık satın almanın 300 milyon euroluk bölümünü kendi kaynaklarından karşılayacak. Geri kalan miktar ise bankalar ve Katar'ın egemen fonu Katar Yatırım Otoritesi tarafından ödenecek.

ROSNEFT VE BASHNEFT ÖZELLEŞTİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler