1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. RSC Elektrik Seferihisar’da 2 jeotermal sondaj kuyusu açacak

RSC Elektrik Seferihisar’da 2 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - RSC Elektrik, İzmir'in turizm beldesi ve sakin şehir ünvanlı Seferihisar ilçesine 2 sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.RSC...

RSC Elektrik Seferihisar’da 2 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - RSC Elektrik, İzmir'in turizm beldesi ve sakin şehir ünvanlı Seferihisar ilçesine 2 sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

RSC Elektrik Üretim İnş. Tur. A.Ş., İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Kavakdere Mahallesi mevkiinde toplam 906,18 hektarlık jeotermal kaynaklar arama ruhsatlı alanda jeotermal enerji santralinde kullanılmak üzere jeotermal kaynak arama amaçlı 2 adet sondaj kuyusu açmayı planlıyor.

1567 ruhsat sahası içerisinde 1000 m derinliğinde 2 adet sondaj kuyusu açılması planlanıyor. Her bir kuyunun yaklaşık 2 milyon liraya malolması hesaplanıyor. 

Rotary sondaj tekniğiyle açılacak kuyulardan uygun aralıklarla ya da sürekli şekilde numune alınacak ve numune sandıklarına yerleştirilerek laboratuvar analizlerine gönderilecek. Sondaj işleminin tamamlanmasıyla beraber gerekli dolgu ve düzenleme işlemi yapılarak alan terk edilecek.

SAKİN ŞEHİR SEFERİHİSAR’A 12 MW’LIK JES KURULACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler