1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazına yüzde 8 zam bekleniyor

Rus gazına yüzde 8 zam bekleniyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin BOTAŞ aracılığı ile Rusya’dan ithal ettiği doğalgazın fiyatının 1 Temmuz itibarı ile yüzde 8 zamlanması bekleniyor.Son...

Rus gazına yüzde 8 zam bekleniyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin BOTAŞ aracılığı ile Rusya’dan ithal ettiği doğalgazın fiyatının 1 Temmuz itibarı ile yüzde 8 zamlanması bekleniyor.

Son günlerde ABD ile İran arasında yaşanan gerilim hem petrol hem de doğalgaz fiyatlarının hızlı bir şekilde artmasına neden oldu. Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, BOTAŞ’ın, Rusya’dan ithal ettiği doğalgaza her 1000 metreküp için ödeyeceği doğalgazın fiyatının, 1 Temmuz’da 245 dolardan 265 dolara çıkacağı hesaplanıyor. Uzmanlar artışın yüzde 8.1 seviyesinde olmasını bekliyor. 

Kurda yaşanan yükseliş de eklendiğinde doğalgaz fiyatlarında ciddi bir zamlanmanın ortaya çıkacağı ve bu durumun elektrik fiyatlarına da yansıyacağı kaydediliyor.

Üçer aylık dönemlerde hesaplanan doğalgaz fiyatları için bir sonraki hesap dönemi 1 Temmuz’da başlıyor. Bu tarihte ithalattaki yeni rakamlar belli olacak.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler