1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rus petrol devi Rosneft banka kuruyor

Rus petrol devi Rosneft banka kuruyor

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük devlet petrol şirketi Rosneft, İgor Seçin’in başında bulunduğu şirket yönetiminin büyük uluslararası projeleri...

Rus petrol devi Rosneft banka kuruyor

Enerji Günlüğü - Rusya’nın en büyük devlet petrol şirketi Rosneft, İgor Seçin’in başında bulunduğu şirket yönetiminin büyük uluslararası projeleri hayata geçirebilecek, petrol ve petrol ürünleriyle yapılan ticaret sistemini daha verimli hale getirecek bir banka kurmayı planladığını duyurdu. Petrol, gaz ve enerji sektöründeki bireysel ve kurumsal müşterilere hizmet vermesi de öngörülen yeni bankaya “Rosneft Bank” adının verilmesi bekleniyor.
Bankanın kurulması amacıyla şirket başkanı İgor Seçin’e doğrudan bağlı olacak, Morgan Stanley bankasının üst düzey yöneticilerinden oluşan bir stratejik danışman grubu kurulacak. Danışmanlar Rosneft’in finans aktiflerini yeniden yapılandırıp o aktiflerin temelinde çok amaçlı bir finans kurumunu oluşturma çalışmalarını yürütecek.
İgor Seçin Kasım başında Amerikan The Wall Street Journal'a verdiği röportajda Rosneft’in tamamen yeni, uluslararası kredi ve finans yapısını oluşturacağının sinyalini vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler