1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rus Zarubezhneft, İran’da petrol ve gaz arayacak

Rus Zarubezhneft, İran’da petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü –  Rus Petrol Şirketi Zarubezhneft, İran’ın Huzistan Eyaleti'ndeki Şadgan ve Rag Safid sahalarında petrol ve gaz arayacak.İran...

Rus Zarubezhneft, İran’da petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü –  Rus Petrol Şirketi Zarubezhneft, İran’ın Huzistan Eyaleti'ndeki Şadgan ve Rag Safid sahalarında petrol ve gaz arayacak.

İran Milli Petrol Şirketi (NIOC), İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletindeki Şadgan ve Rag Safid sahalarında petrol ve gaz araştırmaları için Rus Petrol Şirketi Zarubezhneft ile bir anlaşma imzaladı. 

Anlaşmaya göre, Zarubezhneft şirketi Huzistan eyaletinde yer alan sahaların geliştirilmesi ve petrol araştırmaları için projelerini en geç 9 ay içerisinde NIOC’ye sunacak.

İmzalanan mutabakatın, Rus Zarubezhneft şirketi ile yapılan 8’inci anlaşma olduğu kaydedilirken, Rusya’nın Gazprom ve Russneft şirketleriyle de petrol araştırmaları konusunda varılan mutabakatların henüz imza aşamasına geçmediği belirtiliyor.

İran, petrol anlaşmaları için getirdiği yeni model “Iran Petroleum Contract” (IPC) kapsamında, 100 milyar dolar değerinde olan 49 petrol ve doğal gaz sahasını yabancı yatırımcılara açmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler