1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Avrupa`nın ana gaz tedarikçisi kalacak

Rusya Avrupa`nın ana gaz tedarikçisi kalacak

Enerji Günlüğü - İran ile sağlanan nükleer anlaşmaya rağmen Rusya'nın Avrupa'nın temel doğalgaz tedarikçisi olmaya devam edeceği ifade edildi.Gaz İhraç...

Rusya Avrupa`nın ana gaz tedarikçisi kalacak

Enerji Günlüğü - İran ile sağlanan nükleer anlaşmaya rağmen Rusya'nın Avrupa'nın temel doğalgaz tedarikçisi olmaya devam edeceği ifade edildi.

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) Genel Sekreteri Seyid Muhammed Hüseyin Adeli, İran'ın 5+1 ile yapılan anlaşma ile sektöre geri dönmesine rağmen, Rusya, Avrupa'nın başlıca gaz tedarikçisi olarak kalacağı açıklamasını yaptı.

Adeli, "İran, AB'nin artan gaz ihtiyacını giderme konusunda oldukça iyi durumda, ancak Rusya yine de AB'nin temel gaz tedarikçisi olarak kalacak" dedi.

AB'nin 2020 yılından sonra gaz ihtiyacının artacağını ve bölgede gaz ithalatının 2040 yılına kadar iki katına çıkacağını belirten Adeli, İran'ın AB ile yaptığı görüşmelerin Avrupa'ya gaz ihracında Rusya'nın yerine geçmeye çalıştığı anlamına gelmediğini ifade etti.

BP'nin İstatistiki Dünya Enerji Gözlemi'ne göre, 2014 yılında Rusya Avrupa'ya 147.7, İran ise 8.9 milyar metreküp gaz ihraç etti.

Önceki ve Sonraki Haberler