1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ile Azerbaycan enerjide işbirliği anlaşması imzaladı

Rusya ile Azerbaycan enerjide işbirliği anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile Rusya’nın “Rosneft” şirketi arasında işbirliği anlaşması imzalandı ve petrol...

Rusya ile Azerbaycan enerjide işbirliği anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile Rusya’nın “Rosneft” şirketi arasında işbirliği anlaşması imzalandı ve petrol naklinin temel şartlarında uzlaşmaya varıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycan ziyareti sırasında iki ülke arasında enerji başta olmak üzere pek çok alanda bir dizi işbirliği anlaşması imzalandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

İki lider, uluslararası ve bölgesel gündemin ana konularını, Hazar Denizi'nin statüsünü ve Dağlık Karabağ sorununun çözümlenmesini ele aldı. Görüşme sonrası Putin ile Aliyev'in katımıyla anlaşma masasına oturan Rus ve Azeri bakanlar, Azerbaycan ile Rusya arasında enerji, savunma, insani yardım ve ulaştırma alanlarında bir dizi anlaşma imzaladı.

İmza töreninde ayrıca Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi ve Rusya’nın “Rosneft” şirketi arasında da işbirliği anlaşması imzalandı ve petrol naklinin temel şartlarında uzlaşmaya varıldı.

Anlaşmaların imzalanması sonrasında basına açıklamalarda bulunan Putin, Azerbaycan'la ticaret hacminin artmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Putin'in Azerbaycan'a gelişinin Azerbaycan Rusya ilişkilerinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler