1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya İran’a en az iki nükleer güç ünitesi kuracak

Rusya İran’a en az iki nükleer güç ünitesi kuracak

Enerji Günlüğü – İran ve Rusya İran’ın Buşer liman kentinde en az iki yeni nükleer güç ünitesinin kurulması için bir ön anlaşma imzaladı.İran...

Rusya İran’a en az iki nükleer güç ünitesi kuracak

Enerji Günlüğü – İran ve Rusya İran’ın Buşer liman kentinde en az iki yeni nükleer güç ünitesinin kurulması için bir ön anlaşma imzaladı.

İran haber ajansı İRNA’nın haberine göre, Rusya Atom Enerjisi Rosatom yetkilisinin Salı günü Tahran’a yaptığı ziyarette İran’ın Buşer liman kentinde en az iki yeni nükleer güç ünitesinin kurulması için anlaşma sağlandı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Resmi Sözcüsü Behruz Kamalvandi, Moskova ve Tahran arasında imzalanan ön anlaşma ile İran’da en az iki yeni nükleer güç ünitesinin inşa edilmesi konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Kamalvandi,1,000 MW’lık iki yeni ünitenin Buşer kentinde bulunan ve yine Rusya tarafından kurulmuş olan nükleer santralde inşa edileceğini söyledi. Projenin teknik ve mali ayrıntılarının sonra konuşularak karara bağlanacağını ve son anlaşmanın çok yakında imzalanacağını da sözlerine ekledi.

İran’ın Rusya elçisi Mehdi Sanaei geçen ay Rusya ile İran petrolünün takası ve yeni nükleer santrallerin planlanması konularının müzakere edildiğini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler