1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Mısır`a LNG sağlayacak

Rusya Mısır`a LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya enerji şirketi Gazprom, Mısır Ulusal Gaz Şirketi EGAS'a LNG tedarik edecek.Mısır Yatırım Bakanı Münir Fahri Abdül Nur, Gazprom...

Rusya Mısır`a LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya enerji şirketi Gazprom, Mısır Ulusal Gaz Şirketi EGAS'a LNG tedarik edecek.

Mısır Yatırım Bakanı Münir Fahri Abdül Nur, Gazprom ve EGAS arasında LNG tedarik anlaşması imzalandığını ifade etti.Abdül Nur, " Gazprom ile Mısır Ulusal Gaz Şirketi'nin beş yıllık LNG alım satım anlaşması imzaladığını açıkladı.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin dün ve bugün Mısır'da resmi ziyarette bulunuyor. Abdül Nur, ülke olarak büyük projeleri yürütmekte olduklarını ve mümkün olan en kısa sürede bu projeleri bitireceklerini belirterek, Rusya'dan gelecek herhangi bir yardımdan memnun olacaklarını ama mevcut koşulların zorluğu nedeniyle Rusya'dan herhangi bir istekte bulunmadıklarını söyledi.

Güvenlik zaafiyeti nedeniyle kendi enerji kaynaklarını işletemeyen ve enerji ihtiyacını karşılamak için çeşitli yerlerden doğalgaz ithal etmeye öncelik veren Mısır Aralık ayında da Cezayir ile LNG alım anlaşması imzalamıştı. Mısır İsrail doğalgaz sahasından doğalgaz satın almak için Amerikan Noble Energy ile de görüşmeler yürütüyor.

MISIR GAZPROM'DAN LNG ALACAK

Önceki ve Sonraki Haberler