1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretim artışını piyasa istikrarına bağladı

Rusya petrol üretim artışını piyasa istikrarına bağladı

Enerji Günlüğü - Rusya, Temmuz ayında petrol üretimi kısıntısını günde 100 bin varil azaltarak petrol üretimini artırmasının amacının piyasa istikrarını...

Rusya petrol üretim artışını piyasa istikrarına bağladı

Enerji Günlüğü - Rusya, Temmuz ayında petrol üretimi kısıntısını günde 100 bin varil azaltarak petrol üretimini artırmasının amacının piyasa istikrarını sağlamak olduğunu açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya’nın Temmuz ayında petrol üretimini artırmasının amacının küresel petrol piyasasında istikrarı sağlamak olduğunu açıkladı. Novak "Üretimde bu artışın amacı, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin ortak hareketi çerçevesinde küresel petrol piyasasında istikrarın sürmesi" dedi. 

Novak, Rusya’nın Ekim 2016 ile kıyaslandığında 2018 yılı Temmuz ayında ortalama 40.540 varil/gün daha az petrol ürettiğine de dikkat çekti. 

Haziran'da OPEC ve Rusya liderliğindeki diğer ülkeler küresel üretim kısıtlamasını gevşetmiş ve 1 Temmuz'dan itibaren piyasaya 1 milyon varil/gün eklemişti. Moskova ise 200.000 varil/gün katkı sözü vermişti. 2017'de başlayan anlaşma uyarınca Rusya başlangıçta 300.000 varil/gün kesinti yapmıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler