1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrolde denge sağlanana kadar üretimi kısmaya devam edecek

Rusya petrolde denge sağlanana kadar üretimi kısmaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol piyasasında denge sağlandığında arz kısıntısı anlaşmasından kademeli olarak çekilmeyi...

Rusya petrolde denge sağlanana kadar üretimi kısmaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol piyasasında denge sağlandığında arz kısıntısı anlaşmasından kademeli olarak çekilmeyi değerlendireceklerini açıkladı. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol piyasasında denge sağlandıktan sonra OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin taraf oldukları arz kısıntısı anlaşmasından kademeli olarak çekilme olasılığını değerlendireceklerini söyledi. 

Novak yaptığı açıklamada, "Piyasanın dengeye getirilmesi hedefi başarıldığında, OPEC ile yapılan üretimin azaltılması anlaşmasından kademeli olarak çekilme olasılığını düşünmeye başlayacağız. Ancak petrol piyasasında durumun istikrar kazanmasından sonra atılacak yeni adımlar değerlendirilebilir ve kararlaştırılabilir" diye konuştu. 

Rusya Enerji Bakanı, petrol piyasasında dengelenmenin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlamasını beklediğini de vurguladı. 

İRAN’DAN RUSYA ÇEKİLEBİLİR AÇIKLAMASI

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh geçen hafta yaptığı açıklamada, Rusya'nın 2018 yılı sonuna kadar OPEC'in üretim kısıntısı anlaşması içinde kalma yönünde bir taahhütü olmadığını ve anlaşmadan çekilebileceğini söylemişti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler