1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Sudan’da nükleer santral kuracak

Rusya Sudan’da nükleer santral kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya, Afrika’nın enerji arzı sorunu yaşayan ülkelerinden biri olan Sudan’ın enerji arz güvenliğini sağlama kapsamında nükleer...

Rusya Sudan’da nükleer santral kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya, Afrika’nın enerji arzı sorunu yaşayan ülkelerinden biri olan Sudan’ın enerji arz güvenliğini sağlama kapsamında nükleer enerji santrali kuracak. 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Afrika devleti Sudan’da bir nükleer enerji santrali (NGS) inşa etmeyi amaçlayan bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı. 

Sudan'ın Su Kaynakları, Sulama ve Elektrik Bakan Yardımcısı Musa Ömer Ab Eulgasim ve Rosatom'un Rusatom Denizaşırı iş geliştirme başkanı Dmitry Bazhenov tarafından imzalanan anlaşma çerçevesinde bir fizibilite analizi yapılacak. Fizibilite analizi kapsamında, santralin kurulacağı alan seçilecek ve bina için temel parametreler belirlenecek. Ayrıca teknoloji, kapasite, konfigürasyon, son başvuru tarihi ve proje safhaları ile finansal maliyetler de belirlenecek.

Rosatom yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, "Nükleer teknoloji geliştirme Sudan'ın enerji güvenliği sorunuyla baş etmesini sağlayacak. Bu, stratejik bir anlamı olan ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin uzun bir süre boyunca karakterini belirleyen büyük ölçekli bir projedir. “ ifadesini kullandı.

24 Kasım günü Soçi'de Sudan Başkanı Ömer el Beşir'in Rusya'ya yaptığı ziyaret sırasında nükleer enerjinin barışçıl yollarla kullanılmasına yönelik hükümetlerarası bir anlaşma imzalanmıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler