1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Türk Lirası ile yatırım yapmak istiyor

Rusya Türk Lirası ile yatırım yapmak istiyor

Enerji Günlüğü - Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev, doğalgazı Türk Lirası ile satıp ardından Türkiye'de yatırım yapabileceklerini söyledi.Rusya...

Rusya Türk Lirası ile yatırım yapmak istiyor

Enerji Günlüğü - Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev, doğalgazı Türk Lirası ile satıp ardından Türkiye'de yatırım yapabileceklerini söyledi.

Rusya ve Türkiye'nin ikili ticaretinde yerli para birimlerinin kullanılması yönünde önemli bir açıklama geldi. Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev Rusya'nın Türkiye'ye doğalgazı Türk Lirası satmasının önünde hiçbir yasal sınırlandırma olmadığına dikkat çekerek "Yeter ki bize Türk Lirası ile yatırımın kapısını açın" dedi.

TİCARETİN GERİLEMESİ PETROL FİYATLARINDAN KAYNAKLANDI

2014'te Rusya ile Türkiye arasında ticaretin yüzde 4 gerilediğinin farkında olduğunu kaydeden Ulukayev,"Bizim tarafımızdan düşüş 110 dolardan 47 dolara düşen petrol fiyatlarından kaynaklandı. Türkiye tarafından düşüş ise Rusya'da rublenin 2014 son aylarında ciddi değer kaybetmesi oldu. Ancak Rusya'nın diğer ülkelerle ticari ilişkilerine baktığımızda Türkiye ile en az düşüşü yaşandığını söylemek mümkün. Meslektaşım Zeybekçi ile bir araya gelerek 2015'te artıya geçmenin yolunu bulacağımıza inanıyorum" dedi.

Bakan Ulukayev, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile önümüzdeki günlerde Antalya'da ikili ekonomik ilişkileri masaya yatıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler