1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Ukrayna ve AB’den doğalgaz zirvesi

Rusya, Ukrayna ve AB’den doğalgaz zirvesi

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği doğalgaz konusunda yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi için doğalgaz zirvesi gerçekleştirecek. Rusya...

Rusya, Ukrayna ve AB’den doğalgaz zirvesi

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği doğalgaz konusunda yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi için doğalgaz zirvesi gerçekleştirecek. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, doğalgaz konusunda yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi için Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya arasında görüşme gerçekleştirileceğini söyledi. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek olan toplantıyla ilgili bilgi veren Novak, "Daha önce Avrupa Birliği Enerji Bakan Yardımcısı Maros Shefovich şahsıma ve bakanlığıma bir görüşme talebi iletti. Görüşme talebinin ana unsurları, gazın Ukrayna'dan Avrupa'ya transit akışı, sevkiyat hacmi, fiyatlamalar gibi konulardı. Bizde görüşmeyle ilgili talep üzerinde ortak fikir ile 17 Temmuz'da buluşma kararı aldık" dedi. 

Rusya Kırım işgali sonrası Ukrayna’yı Avrupa’ya gaz transferinde devre dışı bırakmak için "Nord Stream 2" projesine başladı. Bu projeyle birlikte Rusya'nın gaz ihracatı için kullandığı Ukrayna ve Slovakya hattında sevkiyat minimuma inecek ve Ukrayna ve Slovakya'ya bağımlılık ortadan kalkmış olacak. Gerçekleşecek olan zirvede bu konularında ele alınacağı, bazı enerji konularında ortak kararlar alınabileceği kaydediliyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler