1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Çin nükleer yürütme sözleşmeleri imzaladı

Rusya ve Çin nükleer yürütme sözleşmeleri imzaladı

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom ve Çinli nükleer enerji şirketi CNNC, 4 nükleer reaktör inşaatı için iki ayrı yürütme...

Rusya ve Çin nükleer yürütme sözleşmeleri imzaladı

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom ve Çinli nükleer enerji şirketi CNNC, 4 nükleer reaktör inşaatı için iki ayrı yürütme sözleşmesi imzaladı.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’yi inşa etmeye devam eden Rus Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM’un Mühendislik Bölümü ASE, Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) ile Tianwan NGS ve Xudabao NGS kapsamında iki sözleşmeye imza attıklarını açıkladı. Çin’in başkenti Pekin’de 7 Mart’ta imzalanan sözleşmeler, Tianwan NGS’nin 7’inci ve 8’inci üniteleri için genel bir sözleşme, Xudabao NGS’nin 3’üncü ve 4’üncü üniteleri için ise teknik proje sözleşmesini içeriyor.

Bu sözleşmelerin hazırlanması, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyareti sırasında imzalanan stratejik anlaşma paketine uyumlu olarak yapıldı. Bu anlaşma paketi, önümüzdeki 10 yıl boyunca Rusya ile Çin arasında nükleer endüstri alanındaki işbirliğini geliştirmek için ana hatları belirliyor. Tören, 8 Haziran 2018 tarihinde Pekin’de gerçekleştirilmişti.

ÇİN 2 NÜKLEER SANTRALDE RUS TEKNOLOJİSİ KULLANACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler