1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Mısır nükleer santral inşa edecek

Rusya ve Mısır nükleer santral inşa edecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve Mısır, iki yıl süren görüşmelerin ardından Dabaa şehrinde kurulacak olan nükleer santral konusunda anlaştı.Rusya ve Mısır,...

Rusya ve Mısır nükleer santral inşa edecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve Mısır, iki yıl süren görüşmelerin ardından Dabaa şehrinde kurulacak olan nükleer santral konusunda anlaştı.

Rusya ve Mısır, Mısır’ın başkenti Kahire’nin 160 kilometre Kuzeybatısı’ndaki Dabaa’da Akdeniz kıyısında kurulacak olan 1200 MW’lık nükleer santralin inşası konusunda nihai anlaşmaya ulaştı.İki ülke arasındaki anlaşma 2015 yılı Kasım ayında imzalanmıştı. 

Anlaşma kapsamında 1200 MW kapasiteli dört nükleer ünitenin inşası ve işletilmesi için işbirliği yapacak. Ayrıca Rusya, 30 milyar dolarlık proje için Mısır’a 25 milyar dolar kredi verecek. Krediye yüzde 3 faiz ödeyecek olan Mısır ise ödemelere 2029 yılı Ekim ayında başlayacak. Nükleer santralin 12 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile Çin’de yapılan BRICS kapsamında dün bir araya gelen Mısır Başbakanı Abdül-Fettah El-Sissi, anlaşmanın sonuçlandırılması ardından Putin’i Dabaa Nükleer santralinin inşasının başlama törenine davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler