1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Yunanistan ile Türk Akımı`na imza attı

Rusya, Yunanistan ile Türk Akımı`na imza attı

Enerji Günlüğü - Türk Akımı boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için anlaşma bugün imzalandı.Türkiye ile Türk Akımı sürecine ilişkin...

Rusya, Yunanistan ile Türk Akımı`na imza attı

Enerji Günlüğü - Türk Akımı boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için anlaşma bugün imzalandı.

Türkiye ile Türk Akımı sürecine ilişkin karmaşa devam ederken Rusya, projenin Yunanistan ayağı için Yunanistan ile anlaşmaya vardı. Rusya, Türk Akımı boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için bugün Yunanistan ile hükümetler arası anlaşma imzaladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak, St. Petersburg Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada Türk Akımı'nın Yunanistan ayağının inşasının 2016'da başlayacağını ve 2019'a kadar bitirileceğini belirterek, yılda 47 milyar metreküp kapasiteli doğalgaz boru hattında iki ülkenin eşit paya sahip olacağını ifade etti.

Novak ayrıca, inşaat masraflarının Rusya tarafından karşılanacağını, inşaatın bitiminin ardından da Yunanistan'ın parayı geri ödeyeceğini söyledi.

HAT TÜM BÖLGEYE BARIŞ VE İSTİKRAR GETİRECEK

Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis ise, boru hattının sadece Rusya ile Yunanistan’ı değil Avrupa halklarını da bağlayacağını belirterek, bugün imzalanan boru hattının tüm bölgeye barış ve istikrar getireceğini söyledi.

Lafazanis, “Boru hattı sadece Rusya ile Yunanistan’ı değil Avrupa halklarını da bağlayacak. Şu an verdiğimiz mesaj dostluk ve istikrar. Bugün imzasını attığımız boru hattı, Avrupa’daki birine veya başka herhangi birine karşı değil. Bu, tüm bölgeye barış ve istikrar getirecek bir boru hattı.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler