1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya’da dört yeni nükleer ünite kurulacak

Rusya’da dört yeni nükleer ünite kurulacak

Rusya'nın Leningrad ve Smolensk bölgelerinde dört yeni nükleer güç santrali (NGS) üniteleri inşa edilecek. 

Rusya’da dört yeni nükleer ünite kurulacak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Leningrad ve Smolensk bölgelerinde dört yeni nükleer güç santrali (NGS) üniteleri inşa edilecek. 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Rusya'nın Leningrad Bölgesinde iki ve Smolensk bölgesinde iki olmak üzere toplam dört yeni nükleer reaktörün kurulumu için hazırlık çalışmalarının başladığını duyurdu. Rosatom'un bir parçası olan Rosenergoatom A.Ş, bu periyotta yatırım projelerinin hem geliştiricisi hem de teknik koordinatörü olacak.

Rosatom’un Genel Müdürü Alexei Likhachev, VVER-1200 ve 2,510 MW kapasiteli VVER-TOI yeni nesil nükleer reaktörlerin kullanılacağı yeni nükleer güç santrali (NGS) ünitelerinin inşası için alınan kararı imzaladı. 

Leningrad NGS-2 inşaatının ilk aşaması, Leningrad NGS'nin yeni üniteleri için referans kabul ediliyor. Kursk NGS-2'de yapım aşamasında olan projeye benzer VVER-TOI projesi de Smolensk'teki NGS'de uygulanacak. Bu tesisler, 2035 yılına kadar Rusya Hükümeti tarafından onaylanan Rusya'nın genel elektrik tesisi yerleştirme planına dâhil edildi. 

REAKTÖRLERİN KURULUM 15 BİNE YAKIN İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Rosenergoatom Genel Müdürü Andrei Petrov yeni reaktörlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni güç üniteleri hizmet ömrü önümüzdeki on yıl içinde sona erecek olan RBMK-1000 reaktörleriyle değiştirilecek. Ön tahminlere göre, proje inşaatları 15 bine kadar yeni iş imkanı yaratacak, bölgesel ve yerel bütçelere düzenli vergi geliri sağlayacak” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler