1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan gaz ihracatı bu yıl rekor kıracak

Rusya’dan gaz ihracatı bu yıl rekor kıracak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatı 2017 yılı içerisinde 28 milyar metreküpe ulaşarak rekor kıracak.Gazprom Başkanı Aleksey...

Rusya’dan gaz ihracatı bu yıl rekor kıracak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatı 2017 yılı içerisinde 28 milyar metreküpe ulaşarak rekor kıracak.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, şirket tarafından Türkiye’ye sağlanan gazın 2017 yılı içerisinde 28 milyar metreküpe ulaşacağını ve rekor yılı olacağını açıkladı.

AVRUPA İHRACAT ORANININ İKİ KATI

Türkiye’ye sağladıkları gazın hacminin çok hızlı şekilde arttığına ve Avrupa pazarında gördükleri oranlardan bile daha fazla olduğuna dikkat çeken Miller, “Bu yılın başından beri Avrupa’ya ihraç ettiğimiz gaz miktarı yüzde 12 oranında artarken, Türkiye’ye sevkedilen gaz söz konusu olduğunda bu oran yüzde 24.3 düzeyinde. 2016 yılına göre 4.1 milyar dolarlık ciddi bir artış söz konusu. Bu oranlar, 2017 yılında Rusya’dan Türkiye’ye yönelik gaz sevkiyatında tarihi bir rekoru yakaladığımızı gösteriyor.”

TÜRKAKIM’IN 300 KM’Sİ YAPILDI

Aleksey Miller, halihazırda Türk Akımı boru hattının 300 kilometresinin yapıldığını bildirdi. Ortalama boru döşeme hızının günde 3.5 kilometre olduğunu anlatan Miller, bazen bu hızın günde 4.5 kilometreye çıktığını belirterek, “Her iki hattı belirlenen süre içinde inşa edeceğimiz konusunda hiçbir şüphe yok.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler