1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’dan IŞİD petrol satışı eleştirisi

Rusya’dan IŞİD petrol satışı eleştirisi

Enerji Günlüğü – Rusya Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, IŞİD’in Türkiye ve Ürdün’e petrol sattığını ve kimsenin...

Rusya’dan IŞİD petrol satışı eleştirisi

Enerji Günlüğü – Rusya Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, IŞİD’in Türkiye ve Ürdün’e petrol sattığını ve kimsenin buna yaptırım uygulamadığını söyledi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, İslami terör örgütü IŞİD’in uluslararası piyasalarda Türkiye ve Ürdün üzerinden rahat petrol satabildiğini, kimsenin yaptırım uygulamayı gündeme almadığını söyledi.

Puşkov, “IŞİD’le ilgili serbestlik şaşırtıcı. IŞİD dünya piyasalarında serbest bir şekilde petrol arzı yapıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Batılı ülkelerin vatandaşlarının kafalarını kesen bir terör örgütü petrol ticaretinde tüm haklara sahip” eleştirisi getirdi.

ABD’NİN ÖRGÜTE YÖNELİK GERÇEK DURUMUNU ORTAYA KOYUYOR

Hiç kimsenin yaptırım uygulamadığını kaydeden Puşkov, “Onlar petrolü Türkiye ve Ürdün'e satıyor. Hiç kimse yaptırım uygulamıyor. Hiçbiriniz ABD Dışişleri Bakanı (John) Kerry’nin IŞİD’e yönelik yaptırım uygulanmasını istediğini duydu mu? Bu ABD’nin bu örgüte yönelik gerçek durumunu ortaya koyması açısından önemli” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in halen Irak ve Suriye’de toprakların bir kısmını kontrol ettiğini vurgulayan Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı, IŞİD’in petrol ticareti aracılığı ile ekonomik gelir elde ettiğini savundu.

Duma’dan yapılan çağrıda uluslar arası toplumdan terörün yayılmasını önlemek için teröristlere destek ve yardımların bloke edilmesi istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler