1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya'dan Küba'ya petrol takviyesi

Rusya'dan Küba'ya petrol takviyesi

Enerji Günlüğü - Rus kamu petrol şirketi Rosneft, Küba'ya 250 bin ton petrol ve dizel tedarik edecek. Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Venezuela'da...

Rusya'dan Küba'ya petrol takviyesi

Enerji Günlüğü - Rus kamu petrol şirketi Rosneft, Küba'ya 250 bin ton petrol ve dizel tedarik edecek. 

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Venezuela'da yaşanan kriz nedeniyle bu ülkeden sağladığı petrol miktarı düşen Küba'ya petrol takviyesi yapacak. Rosneft, 3 Mart 2017 tarihinde Küba ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde ilk petrol tankerinin 10 Mayıs'ta Küba'ya ulaşması bekleniyor. 

Rosneft'in gönderdiği petrol ve yakıtın değerinin 100 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Rosneft'in Küba'ya petrol tedariğinin süreceği belirtiliyor. 

ANLAŞMA ABD'Yİ KIZDIRACAK

20 yıldır en büyük enerji tedarikçisi olan Venezuela'da yaşanan politik kriz ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle petrol sıkıntısı yaşamaya başlayan Küba'nın imdadına Rusya'nın yetişmesi ABD yönetimini kızdıracağı belirtiliyor. 

Rusya, 2010-2015 yılları arasındaki beş yıllık süre içinde Küba’ya 11,3 milyon dolar değerinde petrol ürünü satmıştı. Son gelişmeler ile ilk defa Rusya Küba'ya bu büyüklükte petrol satışı gerçekleştiriyor.

Küba günde 22 bin varil dizel ve 140 bin varil petrol ürünü tüketiyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler