1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya’dan Tesla’ya nostaljik rakip

Rusya’dan Tesla’ya nostaljik rakip

Enerji Günlüğü - Rus silah üreticisi Kalaşnikof, geliştirdiği retro görünümlü ve tek şarjda 350 km gidebilen CV-1 adlı elektrikli araçla ABD’li...

Rusya’dan Tesla’ya nostaljik rakip

Enerji Günlüğü - Rus silah üreticisi Kalaşnikof, geliştirdiği retro görünümlü ve tek şarjda 350 km gidebilen CV-1 adlı elektrikli araçla ABD’li Tesla’ya rakip olacak.

Rus silah üreticisi Kalaşnikof, 1970’lerin nadir bir otomobil modelinden ilhamla geliştirdiği ve mat mavi prototipine CV-1 adını verdiği yeni elektrikli aracın, ABD’li elektrikli araç üreticisi Elon Musk’ın Tesla’sına alternatif olacağını açıkladı. Araç Moskova’daki Savunma Fuarı’nda gösterildi.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bu teknoloji bizi Tesla gibi küresel elektrikli araç üreticileri arasına sokacak ve onlara rakip olmamızı sağlayacak. Konseptimizi geliştirirken küresel pazar liderlerinin deneyimlerinden ilham aldık.” ifadelerine yer verildi.

Aracın görünümü, 1970’lerin Sovyet kısa kasa otomobili Izh-Kombi’den esinlenilerek tasarlandı. Kalaşnikof Concern adlı ana şirket elektrikli süper otomobil için son teknoloji ürünleri ürettiklerini ve devrim yaratacak bir invertör (güç çevirici) geliştirdiklerini kaydetti. Araç tek şarjda 350 km gidebilecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler